Lekérdezés
!!! FEJLESZTÉS ALATT !!!

Helységenként
Medencénként

Elsőfok határa (km/ó): Másodfok határa (km/ó):

Előjelzés: Dátum:
Év:
Eleje:

Hó: Nap: Óra: Perc:

Vége:
Hó: Nap: Óra: Perc:

Az idősoros lekérdezés eredménye azt mutatja meg, hogy egy időszakban hogyan alakult a viharjelzés és ugyanebben az időszakban mekkora volt a legnagyobb széllökés. Az összesített lekérdezés pedig azt mutatja, hogy egy adott időszakban hány esetben volt viharjelzés, és ugyanekkor hány esetben volt a határértékeket meghaladó széllökés.

A beállítások így hatnak a lekérdezésre:
1. Ha azt választjuk, hogy helységenként, akkor az abban a helységben mért széllökéseket veszi figyelembe a lekérdezés. Ha medencénként kérjük, akkor az adott medence egészére keresi meg a legnagyobb széllökést.
2. Megadható a két jelzéshez tartozó szélerősség határa km/ó -ban. Jelenleg az elsőfok határa 40 km/ó, a másodfoké 60 km/ó. (Ennek csak az összesen típusú lekérdezésnél van jelentősége a tényleges szél megjelenítésnél.)
3. Megadható az előjelzés értéke percben, ekkor azt vizsgálja a lekérdezés, hogy az időpontot követő x percben (vagy a kezdő időponttól a felosztás + előjelzés időpontig) volt-e a határértéket meghaladó széllökés.
4. A felosztásnak csak az idősoros lekérdezésnél van jelentősége. A megadott idő inetrvallumban a legnagyobb széllökést veszi figyelembe a program, a viharjelzéseket pedig átlagolja ugyanebben az időszakban.

Alapadatok táblázatos lekérdezése.

Vissza a menühöz.