desireé

A desireé egy klasszikus, fa 25-ös túrajolle.
1977-ben gyártották a MAHART Siófoki hajóépítő műhelyében.

Életének első 35 évét Balatonbogláron töltötte.

1978-tól az Iparcikk Kölcsönző Vállalat tulajdonaként kölcsönzői hajó volt. Lajstromszáma ekkor: 5631-Ba

1990-től Bujdosó Ferenc tulajdona, lajstromszáma: 55211-2, ebben az időben a Díno nevet viselte.

(Ifjabb) Bujdosó Ferenc: "Jó látni, hogy újra vitorlával közlekedik a Balatonon, mostantól figyelni fogom, ha vízen leszünk. Az előéletéhez tartozik, hogy édesapám egy komoly viharban felborult vele Révfülöpről hazafelé még kölcsönzős korában. A boglári mólóra sodródott és komolyan megsérült az egyik oldala, ezután vásároltuk meg, és a nyár hátralévő részét a hajó belsejében töltöttem mint hajóépítőinas. Geleta József javította meg, majd pár év múlva a lellei Hilcz Tamás cserélt benne svertkasznit. Holovits Gyúrótól kaptunk hozzá Star grószt és egy Dragon génuát, nem volt ellenfele a környéken.
Jó szelet
Bujdosó Ferenc" (2014)

1996-tól Makay Ferenc a tulajdonos, ekkor a hajónak nem volt neve. Idő közben a fa hajó műanyag bevonatot kapott, új egyenes árbóc került rá, fixen lekötött backstegekkel, achterstaggal. A kajüt hátát egy kicsit előrébb hozták, és hátul megrövidítették a deck-et, így jelenleg extra nagy cockpitje van. Ebben az időben leginkább horgászatra használták.
2013-tól én (Székely András) vagyok a tulajdonosa, jelenleg desireé a neve, lajstromszáma: H-14054, vitorlaszáma: C 72.
Zánkán tartom, vitorlázunk vele.
Megörökölte a Lucifer nevű 22-es scharenkreuzer horgonyát.
2014-ben új nagyvitorlát kapott, a backstegeket visszaalakítottuk az eredeti állapot szerint behúzhatóra, de az achter is megmaradt. Vízretételkor az árbócot "sikerült" eltörni, majd a bumot, szerencsére mindkét törés javítható volt.

Képek itt.

És egy video: